Fungsi Exfoliate Untuk Seri Wajah

Bila kali terakhir anda exfoliate kulit wajah? Sejauh manakah pentingnya exfoliate untuk kesihatan kulit? Jika ianya penting, exfoliate yang bagaimana perlu untuk masalah kulit? Dalam istilah kecantikan, exfoliate merujuk kepada proses mengelupas sel-sel mati pada permukaan kulit untuk menyerlahkan ‘wajah bersih segar’ kulit yang kusam, kurang bermaya dan tidak berseri. Jika kurang atau jarang exfoliate […]

Vitamin C – Suplemen atau Buah Lebih Kualiti?

Vitamin C antara vitamin yang popular dan menjadi pilihan sebagai agen kesihatan serta kecantikan. Justeru keberkesanan dan kemujaraban vitamin C sentiasa diperkatakan dan dipromosi sehingga adakalanya terdapat percanggahan mitos dan fakta. Ada yang mengatakan perlu mengambil vitamin C dalam kuantiti yang besar untuk kesan yang lebih berkesan, tidak kurang juga mengatakan hanya dengan menikmati buah-buahan […]

3 Sebab Kenapa Skincare Anda Gunakan Tak Berkesan

Samada anda baru pakai ataupun dah lama memakai suatu produk, atau pelbagai produk, kadang- kadang anda perasan kulit tak dapat result yang anda mahukan. So mari kita kupas dan bincang benda apa yang boleh membuatkan produk yang kita pakai ni tak berkesan. Salah turutan Tak semua yang kita tengok di internet ni sesuai dengan kulit […]

Apa Jadi Kalau Anda Tidur dengan Makeup

Pernah tak terjadi: Hari ni kerja overtime, baru balik oncall/ syif atau ada kenduri ke, balik sampai lewat malam, tu katil tengah memanggil, nak duduk je sebenarnya, tiba- tiba sedar dah SUBUH! Pernah kan? Bagi sesetengah dari kita, benda ni biasa sangat terjadi, walaupun untuk hari hari yang biasa, kadang – kadang tu terlampau penat […]

Drink Up!

There is no denying how important water is to our body. Every cells and organs in our body need water to function. Water is vital as our body contain 60% to 70% of water. You need to drink enough water to ensure that there is sufficient water for your organs to function, as well as […]

There’s more to Fasting than just not eating

It’s that time of the year again, the special month of Ramadhan for the Muslims. We’ve heard it often enough that fasting is great for our health. But why is it, really? Here are some of the reasons why: 1. Cellular waste removal During the fasting period, our body go through a process of cellular […]

Sentuhan Ajaib NARQES Skintelligent

Pada bulan Oktober 2020, Nurul memulakan kerjaya beliau sebagai Pengurus NARQES Skintelligent Ampang. Sebagai individu yang suka bercakap dengan orang, mudah mesra dan ramah, Nurul juga pernah menjadi sukarelawan Persatuan Bangsa Bangsa Bersatu (PBB)   Selain itu Nurul juga adalah certified Fitness Trainer. Satu passion Nurul ialah melihat perubahan positif seseorang. Inilah yang menyumbang kepada […]

3 Sebab Kenapa Kulit Jadi Kering

Hi guys, it been quite a while ada update, so kali ini kita nak share sikit sebab ramai ada masalah ini: Kulit Kering. Tanda- Tanda Kulit Kering Anda mungkin menghadapi kulit kering jika anda rasakan kulit anda rasa ketat, bersisik atau kasar. Jika lagi teruk, kulit anda mengelupas, ada crack dan rasa gatal jika berada […]

9 Buah Untuk Cantik dan Sihat

Definasi kecantikan itu terlalu subjektif. Ada yang melihat kecantikan itu dari persepsi penampilan dan apa yang terlihat. Namun tidak kurang ada yang mengatakan kecantikan sebenar adalah kecantikan dalaman. Daripada cantik dalaman itulah akan membawa nilai sebenar kecantikan sejati. Moto Narges Skintelligent yang mementingkan kulit yang sihat adalah kulit yang cantik juga wajar diberi pemahaman lebih. […]

Cabar Diri Untuk Berjaya

Kejayaan adalah impian setiap individu. Walau seringkali dihimpit kegagalan, kejayaan tetap menjadi buruan untuk membuktikan berkali gagal tidak semestinya akan berterusan gagal. Ada juga pepatah mengatakan seseorang itu tidak akan berjaya selagi tidak gagal berulangkali. Dan ada juga yang memegang prinsip, kejayaan tidak akan datang bergolek tanpa usaha gigih dan bersusah-susah dahulu. Bagaimana mengajar diri […]